Regnradar.se

Integritetspolicy

Denna integritetspolicy förklarar hur Crowdology använder behandlar dina personuppgifter när du besöker eller använder regnradar.se.

Läs också vår cookie policy.

Vilka personuppgifter behandlar vi och varför?

Geografisk position

Vi kan visa ut din plasts på regnradarkartan så att du lätt ser hur nederbörden förhåller sig till din plats. Du väljer själv, med hjälp av din browser, om du vill visa din position på kartan.

När du godkänt användandet av din position kan vi också visa aktuell väderprognos (om du trycker på den knappen) och animera en radarbild (om du trycker på delaknappen).

De kategorier av personlig data vi bearbetar är:

Kommentar: Du godkänner själv, via en dialogruta som din browser visar, när du vill börja dela din position.

Lagringsperiod: När vi visar ut din plats på kartan så skickas ingen information till oss. Din plats stannar i browsern. Positionen lagras alltså inte.

När vi tar fram en väderprogos eller animerad radarbild bearbetas din position en kort stund av våra servrar (sekunder), men din plats lagras inte.

Laglig grund: Samtycke.

Nätstatistik

Vi använder oss av verktyget Google Analytics för att få förståelse för bland annat när våra besökare använder våra tjänster, vilka sidor de besöker och vilka tekniska plattformar de använder. Google Analytics anonymiserar din ip-adress och vi har inte möjlighet att identifiera individer.

Laglig grund: Berättigat intresse

Lagringsperiod: 14 månader

Övrigt: Google erbjuder ett tillägg till webbläsare som generellt blockerar Google Analytics: https://support.google.com/analytics/answer/181881

Anpassade annonser

Våra vädersajter finansieras av annonsintäkter. Utan annonsintäkter kan vi tyvärr inte leverera våra vädertjänster. För att nå rätt användare behöver annonsörerna använda sig av riktad annonsering. Så kallade tredjeparts cookies sätts då av våra annonspartners för att mäta utfallet på kampanjer och för att personalisera annonser. Våra samarbetaspartners kan kombinera information från ditt besök med annan som du tillhandahållit på andra sajter för att visa riktade annonser.

Laglig grund: Det är vårt berättigade intresse att visa riktade annonser så att vi kan leverera våra vädertjänster.

Läs mer om våra annonsleverantörers integritetspolicys här.

Läs mer om Googles annonspolicy här: https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=sv

Tips: Om du vill se och styra vem som riktar annonser till dig på nätet kan du använda den här tjänsten: http://www.youronlinechoices.com/se/

Teknisk loggdata

När du besöker våra sajter loggar vi teknisk data under en kort period för att säkerställa att våra tjänster fungerar riktigt och inte missbrukas.

De kategorier av personlig data vi bearbetar är:

Laglig grund: Berättigat intresse

Lagringsperiod: Loggar sparas normalt i 7 dagar. Vid teknisk felsökning eller vid misstanke om missbruk kan vi tillfälligt spara våra loggar längre.

Var lagrar vi dina uppgifter?

Vi driftar våra tjänster hos it-leverantörer med servrar inom EU/EES.

Dina rättigheter

Med vissa lagstadgade undantag har du rätt att få tillgång till de personuppgifter vi behandlar om dig.

Du kan begära att vi rättar felaktiga personuppgifter, samt att vi begränsar behandlingen av dina personuppgifter.

Du kan också få tillgång till alla personuppgifter som du gett oss i ett strukturerat, maskinläsbart format, om vår behandling är baserad på ditt samtycke.

Om du begär det raderar vi alla dina personuppgifter, om vi inte har en rättslig grund för att fortsätta behandlingen.

Om du anser att vi behandlar dina personuppgifter på ett oriktigt sätt kan du kontakta oss. Du har rätt att lämna in klagomål angående behandling av dina personuppgifter till Datainspektionen.

Kontakta oss

Hur du kontaktar oss:

Crowdology AB
Viderupsgatan 45
216 22 Limhamn

ORG: 556769-1745

tomas@vackertvader.se

Uppdatering av integritetspolicy

Vi kan behöva uppdatera vår integritetspolicy. Den senaste versionen hittar du alltid på vår webbplats.


Användning av cookies

Denna sida förklarar hur vi använder oss av cookies när du besöker regnradar.se.

Om cookies

Cookies (kakor) är små textfiler som en webbserver kan spara i webbläsaren för att hålla reda på information under och mellan besök på webbplatsen.

Vi använder oss av både egna cookies (till exempel navigation) samt cookies från tredje part (till exempel besöksstatistik och reklam).

Vad vi använder cookies till

Vi använder cookies för att:

Tredjepartscookies

På våra webbplatser används så kallade tredjepartscookies. Vi mäter till exempel besöksstatistik med hjälp av Google Analytics. Syftet är att förstå hur vår sida används och kunna förbättra den.

Vissa tredjepartscookies införs av tjänster som visas på våra sidor men som inte ligger under vår kontroll. De läggs in av företag som tillhandahåller sociala medier, som till exempel Twitter och Facebook.

En annan typ av tredjepartscookie sätts av it-leverantören Cloudflare. Cloudflare skyddar oss mot skadliga aktiviteter på våra sajter och hjälper oss också att visa ut webbsidor snabbt och effektivt, och detta är också syftet med deras cookies.

Våra annonspartners sätter också tredjepartscookies för att visa ut personligt anpassade annonser, samt för att följa upp vem som visas vilken reklam och hur den tas emot.

Här kan du se vilka organisationer som kan komma att visa annonser hos oss via vår partner Google.

Godkännande av cookies

Genom att använda denna sajt samtycker du till användningen av cookies.

Undvikande av cookies

Vill du inte ta emot cookies kan du ställa in det i din webbläsare. Se din webbläsares hjälpsidor.

Om du stänger av cookies kommer sajternas funktionalitet att bli begränsad.

Ett generellt tips till dig som nätanvändare är att om du vill styra dina annons-cookies som riktar sig till dig på nätet kan du titta närmare på: http://www.youronlinechoices.com/se/

Google erbjuder ett tillägg till webbläsare som generellt blockerar Google Analtyics: http://support.google.com/analytics/answer/181881

Mer om cookies

Läs gärna mer om cookies på Mina Cookies: http://www.minacookies.se/allt-om-cookies/varfor-cookies/

Så funkar väderradarn

Om regnradar.se

Regnradar visar i realtid hur nederbördsområden med regn och snö rör sig över Sverige.

Vädertjänsten är en systertjänst till vädersajten vackertväder.se och en del av Crowdology AB.

Du får gärna höra av dig med synpunkter och idéer. Mejla tomas@vackertvader.se.

Stäng

Ändra din förinställda plats

Du har redan en förinställd plats. Vill du uppdatera eller ta bort den?

Sätt förinställd plats?

Vill du att regnradar.se alltid ska börja på denna plats?